Bel snel 010-8182376
Overbeeke ongedierte facebook    Overbeeke ongedierte twitter
Overbeeke

ongediertebestrijding
Voor al uw ongedierte en advies

Ratten overlast? Laat ze bestrijden!

ratten bestrijden

Er zijn verschillende soorten ratten, maar de rat waar we meestal overlast van hebben, is de bruine rat, ook wel rioolrat of scheepsrat genoemd.Ook al heet hij 'bruine rat', hij hoeft niet perse bruin te zijn. De kleur zegt niet zoveel. Hij is herkenbaar aan zijn staart, die korter is dan het lichaam en hij is wat voller dan de zwarte rat.


Dit knaagdier kan voor grote overlast zorgen. Knaagt van alles kapot en brengt een nare geur en ziektekiemen met zich mee. Mensen kunnen er ziek van worden als ze door een rat aangevreten of ondergeplast voedsel eten. Soms hebben mensen het niet eens door dat ze ratten onder hun huis hebben, totdat er 1 overlijdt. Met een vliegenplaag en behoorlijke stankoverlast als gevolg.

Als de riolering kapot gaat, of tijdelijk open ligt omdat het bijvoorbeeld gerepareerd wordt, komen er vrij snel ratten uit. Meestal de ratten die jongen willen baren. Ze zijn dan op zoek naar een warme en veilige plek en trekken daarom vaak naar de huizen toe.

Ook kan het zijn dat u last heeft van ratten buitenshuis. U vindt bijvoorbeeld gaten ter grootte van een kindervuistje in uw tuin. Of ziet ze lopen zodra het schemerig wordt.


De wering en bestrijding van deze ratten is soms eenvoudig, maar soms ook een heel gepuzzel. De wering kunt u zelf doen door aan de buitenkant van uw huis gaten te dichten en begroeiing tegen het huis kort te knippen.

Maar de bestrijding van deze dieren raad ik af zelf te doen, want het is een vak apart en natuurlijk ook om te voorkomen dat andere dieren de dupe worden van uw bestrijding.BEL 010-8182376

Voor vragen en meer informatie of om een afspraak te maken met de juiste bestrijder van ongedierte zoals ratten


Overbeeke OngedierteBestrijding Rotterdam

Klik hier om direct naar het contact formulier te gaan